SZAKSZUKA
kontakt_5
0
0 / 0
Poznaj smaki Tunezji, Maroko i Egiptu – spróbuj Szakszuki, czyli pożywnego i zdrowego śniadania. Jajka z pomidorami to smaczne i ulubione danie z jednej patelni wielu Polaków!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżka olej
0.50 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 opak. passata włocławek
0.50 łyżeczka cukier
1 szcz. sól
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
1
Na oleju szklimy pokrojoną w piórka cebulę.
2
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz passatę.
3
Doprawiamy cukrem i solą i dusimy około 5 minut.
4
Na wierzch wbijamy jajka.
5
Zmniejszamy ogień i patelnię przykrywamy pokrywką.
6
Dusimy, aż białka jajek będą ścięte.
7
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
8
Podajemy z pieczywem.
Kategorie
Alergeny
Jajka