SZAKSZUKA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![SZAKSZUKA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974392695.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj smaki Tunezji, Maroko i Egiptu – spróbuj Szakszuki, czyli pożywnego i zdrowego śniadania. Jajka z pomidorami to smaczne i ulubione danie z jednej patelni wielu Polaków!
1
0 / 0
Poznaj smaki Tunezji, Maroko i Egiptu – spróbuj Szakszuki, czyli pożywnego i zdrowego śniadania. Jajka z pomidorami to smaczne i ulubione danie z jednej patelni wielu Polaków!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżka olej
0.50 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 opak. passata włocławek
0.50 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Na oleju szklimy pokrojoną w piórka cebulę.
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz passatę.
Doprawiamy cukrem i solą i dusimy około 5 minut.
Na wierzch wbijamy jajka.
Zmniejszamy ogień i patelnię przykrywamy pokrywką.
Dusimy, aż białka jajek będą ścięte.
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Podajemy z pieczywem.
Kategorie
Alergeny
Jajka