SZAKSZUKA

kontakt_5
SZAKSZUKA

1

0 / 0

Poznaj smaki Tunezji, Maroko i Egiptu – spróbuj Szakszuki, czyli pożywnego i zdrowego śniadania. Jajka z pomidorami to smaczne i ulubione danie z jednej patelni wielu Polaków!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżka olej

0.50 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 opak. passata włocławek

0.50 łyżeczka cukier

1 szcz. sól

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Na oleju szklimy pokrojoną w piórka cebulę.

2

Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz passatę.

3

Doprawiamy cukrem i solą i dusimy około 5 minut.

4

Na wierzch wbijamy jajka.

5

Zmniejszamy ogień i patelnię przykrywamy pokrywką.

6

Dusimy, aż białka jajek będą ścięte.

7

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

8

Podajemy z pieczywem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły