Syta zapiekanka z ravioli

m7
Syta zapiekanka z ravioli

2

0 / 0

Ravioli w zapiekance z serem i pieczarkami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


9 porcji

Składniki

500 śmietana 18%

1 szczyp. sól, pieprz

500 g makaron ravioli

500 g pieczarki

250 g ser żółty

5 szt. cebula

4 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oregano

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Ravioli ugotować al dente, odcedzić, przelać wodą.

2

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni do miękkości. Pieczarki pokroić w talarki i smażyć na oliwie aż odparuje woda. Doprawić solą i pieprzem.

3

Naczynie wysmarować tłuszczem, wsypać cebulę i pieczarki, wymieszać, wcisnąć czosnek i ponownie wymieszać. Doprawić. Wlać śmietanę, wymieszać. Sos ma być gęsty.

4

Dodać ravioli, wymieszać dokładnie. Wsypać dużo oregano. Do środka zetrzeć trochę sera i wymieszać wszystko. Doprawić do smaku.

5

Na wierzch zetrzeć sporo sera. Przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut. Następnie odkryć i poczekać aż ser się zarumieni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

405

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły