Syrop z cebuli na przeziębienie

m7
Syrop z cebuli na przeziębienie

1

5 / 1

świetny na przeziębienia jak i leczenie zapobiegawcze

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

0.75 szkl. cukier

4 szt. cebula

1 szt. cytryna

2 łyżka miód

Przygotowanie


1

Cebulę należy drobno posiekać (najlepiej w robocie kuchennym). Posiekaną cebulę wkładamy do słoika przesypując co chwile cukrem. Odstawiamy całość na 8 godzin w ciepłe miejsce (ja stawiam ten słoik na całą noc na parapecie nad kaloryferem).

2

Następnie cebulę odsączamy na sitku (dociskając łyżką), dodajemy miód i sok z wyciśniętej cytryny. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia miodu. Z powyższych składników uzyskujemy około 250 ml syropu.

3

Tak przygotowany syrop przechowujemy w lodówce do 14 dni.

4

Pije go zapobiegawczo mały kieliszeczek na noc, a w trakcie choroby 3 razy dziennie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

73

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły