Syrop dyniowy do kawy

EkspertOdKuchni
Syrop dyniowy do kawy

2

0 / 0

Syrop dyniowy to idealny sposób na wzbogacenie smaku swojej kawy. Możesz z nim przygotować pyszną pumpkin spice latte, czyli dyniową kawę, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni. To również doskonały dodatek do różnorodnych ciast, deserów lub herbat.

7

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. puree dyniowe

1 szkl. cukier

1 szkl. woda

1 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

0.50 łyżecz. imbir mielony

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa mielona

Przygotowanie


1

W garnku połącz purée z dyni, cukier i wodę.

2

Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści.

3

Dodaj cynamon, ekstrakt z wanilii, imbir i gałkę muszkatołową.

4

Gdy syrop zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj go na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż zgęstnieje.

5

Gotowy syrop przelej do szklanej butelki lub słoika i po przygotowaniu przechowuj w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły