Syrop dyniowy do kawy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Syrop dyniowy do kawy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1706180958193.jpg&w=3840&q=75)
Syrop dyniowy to idealny sposób na wzbogacenie smaku swojej kawy. Możesz z nim przygotować pyszną pumpkin spice latte, czyli dyniową kawę, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni. To również doskonały dodatek do różnorodnych ciast, deserów lub herbat.
2
0 / 0
Syrop dyniowy to idealny sposób na wzbogacenie smaku swojej kawy. Możesz z nim przygotować pyszną pumpkin spice latte, czyli dyniową kawę, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni. To również doskonały dodatek do różnorodnych ciast, deserów lub herbat.
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. puree dyniowe
1 szkl. cukier
1 szkl. woda
1 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
0.50 łyżecz. imbir mielony
0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa mielona
Przygotowanie
W garnku połącz purée z dyni, cukier i wodę.
Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj cynamon, ekstrakt z wanilii, imbir i gałkę muszkatołową.
Gdy syrop zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj go na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż zgęstnieje.
Gotowy syrop przelej do szklanej butelki lub słoika i po przygotowaniu przechowuj w lodówce.