Syciliaano Paradizo

kontakt_6
Syciliaano Paradizo

0

1 / 1

Syciliaano Paradizo to włoska propozycja pizzy na ostro z kawałkami indyka.

18

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżka sól

0.50 łyżka cukier

0.25 l mleko

100 g drożdże

2 łyżka olej

1 szcz. zioła włoskie

1 szcz. czosnek granulowany

1 pusz. pomidory krojone łowicz

1 szcz. vegeta

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 kost. mozarella

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka ostra

1 szt. filet z indyka

3 szt. ogórki konserwowe krakus

5 szt. pieczarki

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać przez sitko, wymieszać z solą i przyprawami. Wsypać do miski zrobić dołek, drożdże wrzucić do letniego mleka i wymieszać z cukrem. Następnie wlać do miski, połączyć z mąką. Jeżeli mąka jest sucha dodać trochę wody. Wszystko wyrabiać mikserem skrzydełkami do ciasta drożdżowego.

2

Jednolite ciasto podzielić na dwa pączusie i zostawić do wyrośnięcia.

3

W między czasie przygotować dwie blachy, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto delikatnie rozwałkować na blaszce.

4

Pomidory w puszcze krojone Łowicz przełożyć do miski i dodać z vegetę , pieprz, sól, czosnek. To wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

5

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec ok 15-18 minut.

6

Pokroić indyka na kawałki i usmażyć na patelni.

7

Ciasto posmarować sosem i wykładać swoje ulubione składniki: ser, pokrojoną paprykę czerwoną i paprykę ostrą np. jalapenio, kawałki indyka, pokrojone kawałki ogórka i pieczarek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły