Swojska kiełbasa

m7
Swojska kiełbasa

0

0 / 0

Lubię ją robić szczególnie na święta wielkanocne.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

3 kg mięso mielone

1 kg mielone sadło

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

4 szt. kiszka

1 łyżka czosnek

Przygotowanie


1

Mięso mielone mieszamy z mielonym sadłem.

2

Doprawiamy przyprawami, mieszamy.

3

Powstałym farszem nadziewamy kiszki według swojego uznania co do wielkości kiełbasek.

4

Zawiązujemy nitką kiszkę z jednej i z drugiej strony.

5

Kiełbaski wieszamy na kijku w ciepłym miejscu do przeschnięcia na 2 dni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1164

kcal

Białka

54

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

102

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły