Swojska kiełbasa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Swojska kiełbasa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738387.jpeg&w=3840&q=75)
Lubię ją robić szczególnie na święta wielkanocne.
0
0 / 0
Lubię ją robić szczególnie na święta wielkanocne.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
3 kg mięso mielone
1 kg mielone sadło
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
4 szt. kiszka
1 łyżka czosnek
Przygotowanie
1
Mięso mielone mieszamy z mielonym sadłem.
2
Doprawiamy przyprawami, mieszamy.
3
Powstałym farszem nadziewamy kiszki według swojego uznania co do wielkości kiełbasek.
4
Zawiązujemy nitką kiszkę z jednej i z drugiej strony.
5
Kiełbaski wieszamy na kijku w ciepłym miejscu do przeschnięcia na 2 dni.