Świeża kapusta zasmażna

m7
Świeża kapusta zasmażna

0

0 / 0

Kapusta do obiadu podawana na ciepło.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta biała

5 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa maggi

200 g słonina

1 szt. cebula

1 łyżka ocet

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.

2

Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.

3

Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.

4

Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

448

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły