Świeża kapusta zasmażna
m7
Kapusta do obiadu podawana na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kapusta do obiadu podawana na ciepło.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 kg kapusta biała
5 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
200 g słonina
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.