0

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
5 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
200 Gramów
Słonina
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
ocet
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
  2. Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
  3. Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
  4. Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.

Opis

Kapusta do obiadu podawana na ciepło.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!