Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
kapusta biała
5 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
200 Gramów
Słonina
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
ocet
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
  2. Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
  3. Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
  4. Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.

Opis

Kapusta do obiadu podawana na ciepło.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!