Świeża kapusta zasmażna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Świeża kapusta zasmażna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977859925.jpeg&w=3840&q=75)
Kapusta do obiadu podawana na ciepło.
0
0 / 0
Kapusta do obiadu podawana na ciepło.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 kg kapusta biała
5 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
200 g słonina
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
2
Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
3
Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
4
Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić. Podawać do mięs na gorąco.