Świeża fasola z warzywami

m7
Świeża fasola z warzywami

1

0 / 0

Pięknie wygląda, szybko się gotuje i jest bardzo smaczna.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka oregano

300 g fasola biała sucha

1 szkl. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

1 szt. cukinia

1 szt. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Fasolę opłukać i ugotować do miękkości (15 - 20 min.). Zachować około 1 szklanki wody z gotowania.

2

Na dużej patelni z pokrywką zeszklić cebulę na łyżce tłuszczu (olej lub oliwa) i wrzucić paprykę. Dusić przez 2 minuty. Dorzucić cukinię i dusić kolejne 2 minuty. Dodać ugotowaną fasolę, przecier, sól, oregano i dolać trochę wody z gotowania fasoli - ilość wg uznania. Wszystko razem zagotować.

3

Danie gotowe. Podawać np. z chrupiąca bagietką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły