Świeża fasola z warzywami
m7
Pięknie wygląda, szybko się gotuje i jest bardzo smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
204
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pięknie wygląda, szybko się gotuje i jest bardzo smaczna.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. oregano
300 g fasola biała sucha
1 szkl. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Fasolę opłukać i ugotować do miękkości (15 - 20 min.). Zachować około 1 szklanki wody z gotowania.
Na dużej patelni z pokrywką zeszklić cebulę na łyżce tłuszczu (olej lub oliwa) i wrzucić paprykę. Dusić przez 2 minuty. Dorzucić cukinię i dusić kolejne 2 minuty. Dodać ugotowaną fasolę, przecier, sól, oregano i dolać trochę wody z gotowania fasoli - ilość wg uznania. Wszystko razem zagotować.
Danie gotowe. Podawać np. z chrupiąca bagietką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
204
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.