Świeża fasola z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Świeża fasola z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993123.jpeg&w=3840&q=75)
Pięknie wygląda, szybko się gotuje i jest bardzo smaczna.
1
0 / 0
Pięknie wygląda, szybko się gotuje i jest bardzo smaczna.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. oregano
300 g fasola biała sucha
1 szkl. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
1
Fasolę opłukać i ugotować do miękkości (15 - 20 min.). Zachować około 1 szklanki wody z gotowania.
2
Na dużej patelni z pokrywką zeszklić cebulę na łyżce tłuszczu (olej lub oliwa) i wrzucić paprykę. Dusić przez 2 minuty. Dorzucić cukinię i dusić kolejne 2 minuty. Dodać ugotowaną fasolę, przecier, sól, oregano i dolać trochę wody z gotowania fasoli - ilość wg uznania. Wszystko razem zagotować.
3
Danie gotowe. Podawać np. z chrupiąca bagietką.