Świdry z żytem, bakłażanem i pomidorami

lubella
Świdry z żytem, bakłażanem i pomidorami

0

0 / 0

Wartościowy, wegetariański posiłek pełen warzyw zrobisz w mniej niż godzinę. Spróbuj żytniego makaronu świderki z pieczonymi warzywami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella pełne ziarno świdry z żytem

1 szt. bakłażan

125 g pomidory koktajlowe

5 szt. ząbek czosnku

50 g masło

1 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżeczka sól

1 szcz. papryczka chili

2 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Bakłażana pokroić w drobną kostkę, posypać solą, chili, skropić olejem rzepakowym, wymieszać i piec 30 min. w piekarniku nagrzanym na 200 stopni.

2

10 minut przed końcem pieczenia dodać czosnek, pomidory, przemieszać.

3

Kiedy warzywa się upieką, wyłączyć piekarnik, dodać masło.

4

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody, przełożyć do warzyw, wymieszać.

5

Przed podaniem posypać listkami bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły