Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

lubella
Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

1

0 / 0

Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron świderki lubella

1 szt. marchewka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka masło klarowane

2 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 szczyp. szczypta

1 szczyp. pieprz

100 śmietana kremowa 30%

1 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


1

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.

2

Na maśle podsmażyć warzywa z czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.

3

Kiedy warzywa będą lekko zrumienione, wlać wodę z gotowania się makaronu i dusić przez około 5 minut.

4

Na koniec wlać śmietankę, chwilę podgotować.

5

Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

6

Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

593

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły