Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421772.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.
1
0 / 0
Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron świderki lubella
1 szt. marchewka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
3 łyżka masło klarowane
2 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. szczypta
1 szczyp. pieprz
100 śmietana kremowa 30%
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.
Na maśle podsmażyć warzywa z czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.
Kiedy warzywa będą lekko zrumienione, wlać wodę z gotowania się makaronu i dusić przez około 5 minut.
Na koniec wlać śmietankę, chwilę podgotować.
Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.