Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym
lubella
Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron świderki lubella
1 szt. marchewka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
3 łyżka masło klarowane
2 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. szczypta
1 szczyp. pieprz
100 śmietana kremowa 30%
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.
Na maśle podsmażyć warzywa z czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.
Kiedy warzywa będą lekko zrumienione, wlać wodę z gotowania się makaronu i dusić przez około 5 minut.
Na koniec wlać śmietankę, chwilę podgotować.
Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
593
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.