Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

lubella
Świdry z warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Makaron z warzywami w śmietanowo-czosnowym sosie to zawsze dobry sposób na obiad. Przygotujesz go szybko i bez problemów a smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron świderki lubella

1 szt. marchewka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka masło klarowane

2 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 szczyp. szczypta

1 szczyp. pieprz

100 śmietana kremowa 30%

1 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.

Na maśle podsmażyć warzywa z czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.

Kiedy warzywa będą lekko zrumienione, wlać wodę z gotowania się makaronu i dusić przez około 5 minut.

Na koniec wlać śmietankę, chwilę podgotować.

Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

593

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły