1

Składniki

25 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Puszka
Tuńczyk w oleju
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
200 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno świdry
1 Sztuka
papryka czerwona
3 Sztuki
cebula
5 Sztuk
czosnek
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Siekamy czosnek i cebulę na drobne kawałki. W dużym garnku z podwójnym dnem podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, potem cebulę. Podgrzewamy ok. 10 min. ciągle mieszając. Dodajemy przecier pomidorowy uprzednio rozcieńczony z wodą. Znowu gotujemy ok. 10 minut ciągle mieszając. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, potem tuńczyka i gotujemy 5 minut. Przyprawiamy do smaku.
  2. Gotujemy makaron al dente.
  3. Mieszamy makaron z sosem, wykładamy na talerz. Ewentualnie doprawiamy.

Opis

Pyszne danie na każdą okazję.

Podobne przepisy

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!