Świdry z pesto

goodfoodlover
Świdry z pesto

3

0 / 0

Nie ma nic lepszego od domowego pesto. Poznaj nasz przepis na przepyszne świdry z pesto (można zmieszać bazyliowe z pomidorowym). Wystarczy zblendować wszystkie suche składniki (czosnek, pomidory suszone, papryka pepperoni, parmezan), dolać oliwy, a następnie dodać ziół i orzechów laskowych. Smacznego!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. bazylia

0.25 pęcz. nać pietruszki

2 łyżecz. papryka peperoni

500 g makaron lubella świdry

10 g orzechy laskowe

50 g pomidory suszone

0.50 szkl. parmezan

2 szkl. oliwa z oliwek

4 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Wszystkie suche składniki przekładamy do blendera i miksujemy, następnie dolewamy partiami oliwę cały czas mieszając, do momentu kiedy powstanie sos o konsystencji emulsji.

2

Tak powinno wyglądać. Można dodać więcej oliwy, jeśli zajdzie taka potrzeba.

3

Smacznego :)

4

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją, łączymy z pesto i podajemy z ziołami oraz orzechami.

5

Przygotuj produkty

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3433

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

215

gram

Tłuszcze

266

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły