Świdry z pesto
goodfoodlover
Nie ma nic lepszego od domowego pesto. Poznaj nasz przepis na przepyszne świdry z pesto (można zmieszać bazyliowe z pomidorowym). Wystarczy zblendować wszystkie suche składniki (czosnek, pomidory suszone, papryka pepperoni, parmezan), dolać oliwy, a następnie dodać ziół i orzechów laskowych. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3433
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
215
gram
Tłuszcze
266
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Nie ma nic lepszego od domowego pesto. Poznaj nasz przepis na przepyszne świdry z pesto (można zmieszać bazyliowe z pomidorowym). Wystarczy zblendować wszystkie suche składniki (czosnek, pomidory suszone, papryka pepperoni, parmezan), dolać oliwy, a następnie dodać ziół i orzechów laskowych. Smacznego!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. bazylia
0.25 pęcz. nać pietruszki
2 łyżecz. papryka peperoni
500 g makaron lubella świdry
10 g orzechy laskowe
50 g pomidory suszone
0.50 szkl. parmezan
2 szkl. oliwa z oliwek
4 szt. czosnek
Przygotowanie
Wszystkie suche składniki przekładamy do blendera i miksujemy, następnie dolewamy partiami oliwę cały czas mieszając, do momentu kiedy powstanie sos o konsystencji emulsji.
Tak powinno wyglądać. Można dodać więcej oliwy, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Smacznego :)
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją, łączymy z pesto i podajemy z ziołami oraz orzechami.
Przygotuj produkty
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3433
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
215
gram
Tłuszcze
266
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.