Świdry pełnoziarniste z wędzonym łososiem, zielonym groszkiem, młodym szpinakiem i dressingiem Marie Rose

konkurs
Świdry pełnoziarniste z wędzonym łososiem, zielonym groszkiem, młodym szpinakiem i  dressingiem Marie Rose

0

0 / 0

16

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pełne ziarno świdry

200 g łosoś wędzony

300 g groszek zielony

3 łod. seler naciowy

100 g świeży szpinak

1 pęcz. świeży koperek

1 szt. sałata

1 szt. jajko

4 łyżka olej

4 łyżka musztarda

1 łyżka ocet jabłkowy

7 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka chrzan krakus

1 szt. cytryna

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka słodka

Przygotowanie


1

Makaron Lubella świdry Pełne Ziarno gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy.

2

W misce rozbijamy jajko, dodajemy łyżkę musztardy i octu. Cienkim strumieniem dolewamy olej ciągle mieszając (najlepiej ręcznym blenderem). Mieszamy aż do zgęstnienia masy. Dodajemy do niej ketchup łagodny Kotlin, chrzan tradycyjny Krakus, sos worcestershire, sól, pieprz i wyciśnięty sok z cytryny do smaku.

3

Łososia kroimy w cienkie kawałki

4

Obieramy młody groszek, selera kroimy w kostkę 1cm. Sałatę myjemy i rwiemy liście na mniejsze kawałki. Mieszamy z wystudzonym makaronem Lubella przygotowane warzywa, łososia, sałatę i ubieramy sosem. Na górze dekorujemy wędzonym łososiem i koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły