Świdry pełnoziarniste z wędzonym łososiem, zielonym groszkiem, młodym szpinakiem i dressingiem Marie Rose
konkurs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1009
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
129
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
16
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pełne ziarno świdry
200 g łosoś wędzony
300 g groszek zielony
3 łodyga seler naciowy
100 g świeży szpinak
1 pęcz. świeży koperek
1 szt. sałata
1 szt. jajko
4 łyżka olej
4 łyżka musztarda
1 łyżka ocet jabłkowy
7 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka chrzan krakus
1 szt. cytryna
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
Przygotowanie
Makaron Lubella świdry Pełne Ziarno gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy.
W misce rozbijamy jajko, dodajemy łyżkę musztardy i octu. Cienkim strumieniem dolewamy olej ciągle mieszając (najlepiej ręcznym blenderem). Mieszamy aż do zgęstnienia masy. Dodajemy do niej ketchup łagodny Kotlin, chrzan tradycyjny Krakus, sos worcestershire, sól, pieprz i wyciśnięty sok z cytryny do smaku.
Łososia kroimy w cienkie kawałki
Obieramy młody groszek, selera kroimy w kostkę 1cm. Sałatę myjemy i rwiemy liście na mniejsze kawałki. Mieszamy z wystudzonym makaronem Lubella przygotowane warzywa, łososia, sałatę i ubieramy sosem. Na górze dekorujemy wędzonym łososiem i koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1009
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
129
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.