2

Składniki

800 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno świdry
400 Gramów
Cieciorka
200 Gramów
cukinia
400 Gramów
szpinak
60 Gramów
SEZAM
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Szczypty
gałka muszkatołowa
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekany czosnek i ugotowaną cieciorkę smażymy na patelni przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cukinię kroimy w połówki plastrów. Razem ze szpinakiem dodajemy do czosnku i cieciorki. Doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej i dusimy przez 2 minuty. Makaron mieszamy z sosem. Na osobnej patelni prażymy sezam i dekorujemy nim makaron. Uwaga: nie praż nasion sezamu zbyt długo - spalą się i będą gorzkie. Szpinak i gałka muszkatołowa to nierozłączna para! Dzięki orzechowym nutom gałki, szpinak zyskuje wyrafinowany smak.

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Lazania z cukinią

Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!