2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno świdry
200 Gramów
Cieciorka
100 Gramów
cukinia
200 Gramów
szpinak
30 Gramów
SEZAM
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekany czosnek i ugotowaną cieciorkę smażymy na patelni przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cukinię kroimy w połówki plastrów. Razem ze szpinakiem dodajemy do czosnku i cieciorki. Doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej i dusimy przez 2 minuty. Makaron mieszamy z sosem. Na osobnej patelni prażymy sezam i dekorujemy nim makaron. Uwaga: nie praż nasion sezamu zbyt długo - spalą się i będą gorzkie. Szpinak i gałka muszkatołowa to nierozłączna para! Dzięki orzechowym nutom gałki, szpinak zyskuje wyrafinowany smak.

Podobne przepisy

Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w ...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Spaghetti z marchewką, szpinakiem i jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z marchewką, szpinakiem i jajkiem w koszulce

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Przepis
Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!