Example thumb
2

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno świdry
200 Gramów
Cieciorka
100 Gramów
cukinia
200 Gramów
szpinak
30 Gramów
SEZAM
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Posiekany czosnek i ugotowaną cieciorkę smażymy na patelni przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Cukinię kroimy w połówki plastrów. Razem ze szpinakiem dodajemy do czosnku i cieciorki. Doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej i dusimy przez 2 minuty. Makaron mieszamy z sosem. Na osobnej patelni prażymy sezam i dekorujemy nim makaron. Uwaga: nie praż nasion sezamu zbyt długo - spalą się i będą gorzkie. Szpinak i gałka muszkatołowa to nierozłączna para! Dzięki orzechowym nutom gałki, szpinak zyskuje wyrafinowany smak.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!