Świderkowy zawrót głowy
kontakt_6
Świderkowy zawrót głowy to danie makaronowe z ulubionymi warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świderkowy zawrót głowy to danie makaronowe z ulubionymi warzywami.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świdry
1 szt. łosoś wędzony
200 g papryka
20 g pomidory suszone
50 g roszponka
1 pęcz. bazylia
200 g ser feta
200 g kabaczek
2 łyżka oliwa z oliwek
20 g żurawina suszona
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotuj al dente.
W międzyczasie pokrój warzywa (paprykę w paski, kabaczek w krążki) i podsmaż przez 4 min na patelni.
Łososia pokrój w paski, ser feta w kostkę.
Ułóż składniki na talerzu. Najpierw połóż roszponkę, następnie makaron i warzywa, na wierzchu powinien się znaleźć łosoś, ser feta i prażony słonecznik.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
725
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.