Świderkowy zawrót głowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Świderkowy zawrót głowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976786775.jpeg&w=3840&q=75)
Świderkowy zawrót głowy to danie makaronowe z ulubionymi warzywami.
0
0 / 0
Świderkowy zawrót głowy to danie makaronowe z ulubionymi warzywami.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świdry
1 szt. łosoś wędzony
200 g papryka
20 g pomidory suszone
50 g roszponka
1 pęcz. bazylia
200 g ser feta
200 g kabaczek
2 łyżka oliwa z oliwek
20 g żurawina suszona
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Makaron ugotuj al dente.
2
W międzyczasie pokrój warzywa (paprykę w paski, kabaczek w krążki) i podsmaż przez 4 min na patelni.
3
Łososia pokrój w paski, ser feta w kostkę.
4
Ułóż składniki na talerzu. Najpierw połóż roszponkę, następnie makaron i warzywa, na wierzchu powinien się znaleźć łosoś, ser feta i prażony słonecznik.