Świderkowy zawrót głowy

kontakt_6
Świderkowy zawrót głowy

0

0 / 0

Świderkowy zawrót głowy to danie makaronowe z ulubionymi warzywami.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świdry

1 szt. łosoś wędzony

200 g papryka

20 g pomidory suszone

50 g roszponka

1 pęcz. bazylia

200 g ser feta

200 g kabaczek

2 łyżka oliwa z oliwek

20 g żurawina suszona

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj al dente.

2

W międzyczasie pokrój warzywa (paprykę w paski, kabaczek w krążki) i podsmaż przez 4 min na patelni.

3

Łososia pokrój w paski, ser feta w kostkę.

4

Ułóż składniki na talerzu. Najpierw połóż roszponkę, następnie makaron i warzywa, na wierzchu powinien się znaleźć łosoś, ser feta i prażony słonecznik.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

725

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły