Świderkowy omlet z pieczarkami

tyna
Świderkowy omlet z pieczarkami

1

0 / 0

Smaczne i efektowne danie makaronowe.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron świderki lubella

3 szt. jaja kurze całe

0.25 szt. papryczka chili

3 łyżka bułka tarta

2 łyżka nać pietruszki

30 dag. pieczarki

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Pieczarki podsmażamy z papryczką chili na oliwie.

2

Do jajek dodajemy makaron, mieszamy i smażymy w dwóch porcjach z obu stron.

3

Ścieramy ser żółty, układamy na talerzu omlet, pieczarki, ser żółty i przykrywamy drugim omletem, kroimy na pół. Podajemy ze świeżymi warzywami.

4

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

5

Jajka rozbijamy, dodajemy bułkę tartą i natkę pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły