Świderkowy omlet z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Świderkowy omlet z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503491.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne i efektowne danie makaronowe.
1
0 / 0
Smaczne i efektowne danie makaronowe.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron świderki lubella
3 szt. jaja kurze całe
0.25 szt. papryczka chili
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. pieczarki
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Pieczarki podsmażamy z papryczką chili na oliwie.
2
Do jajek dodajemy makaron, mieszamy i smażymy w dwóch porcjach z obu stron.
3
Ścieramy ser żółty, układamy na talerzu omlet, pieczarki, ser żółty i przykrywamy drugim omletem, kroimy na pół. Podajemy ze świeżymi warzywami.
4
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
5
Jajka rozbijamy, dodajemy bułkę tartą i natkę pietruszki.