Świderkowy omlet z pieczarkami

tyna

Smaczne i efektowne danie makaronowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
745
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczne i efektowne danie makaronowe.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron świderki lubella
3 szt. jaja kurze całe
0.25 szt. papryczka chili
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. pieczarki
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pieczarki podsmażamy z papryczką chili na oliwie.
Do jajek dodajemy makaron, mieszamy i smażymy w dwóch porcjach z obu stron.
Ścieramy ser żółty, układamy na talerzu omlet, pieczarki, ser żółty i przykrywamy drugim omletem, kroimy na pół. Podajemy ze świeżymi warzywami.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Jajka rozbijamy, dodajemy bułkę tartą i natkę pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
745
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.