Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986926241.jpeg&w=3840&q=75)
Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami to zdrowe i kolorowe danie główne.
0
1 / 1
Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami to zdrowe i kolorowe danie główne.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderek kolorowy
1 łyżecz. oliwa z oliwek
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. dynia
1 szt. papryka czerwona
1 szt. żółta papryka
100 g zielony groszek
120 g marchew
300 śmietana
1 łyżka musztarda gruboziarnista
1 pęcz. natka pietruszki
1 pęcz. szczypiorek
3 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Podgrzewamy oliwę na dużej patelni. Podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praske czosnek.
Małą dynię np. żółtą dzielimy na ćwiartki. Dodajemy na patelnię cały czas mieszając.
Następnie dodać paprykę i i marchew pokrojone w słupki. Całość dalej smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż papryka zmięknie.
Dodać groszek.
Włożyć makaron z warzywami do garnka. Dodać śmietanę wymieszaną z musztardą i podgrzewać wszystko, wciąż mieszając w niewielkiej temperaturze.
Na koniec gotowe danie posypać natką, szczypiorkiem i ozdobić pomidorami.