Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami

kontakt_6
Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami

0

1 / 1

Świderkowy makaron z kolorowymi warzywami to zdrowe i kolorowe danie główne.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świderek kolorowy

1 łyżecz. oliwa z oliwek

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. dynia

1 szt. papryka czerwona

1 szt. żółta papryka

100 g zielony groszek

120 g marchew

300 śmietana

1 łyżka musztarda gruboziarnista

1 pęcz. natka pietruszki

1 pęcz. szczypiorek

3 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Podgrzewamy oliwę na dużej patelni. Podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praske czosnek.

3

Małą dynię np. żółtą dzielimy na ćwiartki. Dodajemy na patelnię cały czas mieszając.

4

Następnie dodać paprykę i i marchew pokrojone w słupki. Całość dalej smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż papryka zmięknie.

5

Dodać groszek.

6

Włożyć makaron z warzywami do garnka. Dodać śmietanę wymieszaną z musztardą i podgrzewać wszystko, wciąż mieszając w niewielkiej temperaturze.

7

Na koniec gotowe danie posypać natką, szczypiorkiem i ozdobić pomidorami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1346

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

210

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły