ŚWIDERKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM Z MAŚLANYMI PIECZARKAMI
lubella
Obiad w 15 minut? Bardzo proszę! Skorzystaj z naszego dania na ciepło, w międzyczasie usmaż pieczarki, a dla pikanterii dodaj suszoną papryczkę chili i voilà!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5315
kcal
Białka
690
gram
Węglowodany
734
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Obiad w 15 minut? Bardzo proszę! Skorzystaj z naszego dania na ciepło, w międzyczasie usmaż pieczarki, a dla pikanterii dodaj suszoną papryczkę chili i voilà!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym lubella
180 szkl. pieczarki
50 g masło klarowane
1 szczyp. suszona papryczka chili
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Przygotować danie według wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie rozgrzać masło klarowane i usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki doprawione szczyptą soli oraz suszoną papryczką chili.
Wymieszać z ugotowanym daniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5315
kcal
Białka
690
gram
Węglowodany
734
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.