Świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym z maślanym dorszem i koperkiem

lubella
Świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym z maślanym dorszem i koperkiem

0

0 / 0

Bardzo szybki przepis na smaczny obiad. Skorzystaj z naszego dania na ciepło, dodaj podsmażoną na maśle polędwice z dorsza - i rozkoszuj się smakiem!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym

140 g polędwica z dorsza

50 g masło klarowane

2 łyżka posiekany koper

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Przygotować danie według wskazówek na opakowaniu.

2

W międzyczasie przygotować polędwicę z dorsza - natrzeć szczyptą soli oraz świeżym, posiekanym koperkiem.

3

Na patelni rozgrzać masło klarowane, położyć rybę i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

4

Usmażoną rybę podzielić na mniejsze kawałki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły