Świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym z maślanym dorszem i koperkiem
lubella
Bardzo szybki przepis na smaczny obiad. Skorzystaj z naszego dania na ciepło, dodaj podsmażoną na maśle polędwice z dorsza - i rozkoszuj się smakiem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo szybki przepis na smaczny obiad. Skorzystaj z naszego dania na ciepło, dodaj podsmażoną na maśle polędwice z dorsza - i rozkoszuj się smakiem!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. świderki ze szpinakiem w sosie śmietanowym
140 g polędwica z dorsza
50 g masło klarowane
2 łyżka posiekany koper
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Przygotować danie według wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie przygotować polędwicę z dorsza - natrzeć szczyptą soli oraz świeżym, posiekanym koperkiem.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, położyć rybę i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.
Usmażoną rybę podzielić na mniejsze kawałki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.