Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

lubella
Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

1

0 / 0

Masz makaron? Masz zieloną fasolkę, bazylię i tymianek? Masz parmezan? Świetnie! Możemy przygotować bez problemu przepyszny obiad. Poznaj nasz wyjątkowy przepis na świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella świdry

500 g fasolka zielona

0.50 szt. cukinia

50 g parmezan

1 szt. śmietana

1 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. suszony tymianek

1 szczyp. suszona bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Cukinię kroimy w plastry, a czosnek drobno siekamy.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy cukinię. Dorzucamy czosnek i fasolkę szparagową, smażymy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę i dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem.

3

Makaron dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy. Gotowe danie dekorujemy kawałkami parmezanu i świeżymi ziołami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1080

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

118

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły