2

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron świderki Lubella
500 Gramów
Fasolka zielona
0.5 Sztuki
cukinia
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
śmietana
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Świeży tymianek
1 Sztuka
świeża bazylia
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Cukinię kroimy w plastry, a czosnek drobno siekamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy cukinię. Dorzucamy czosnek i fasolkę szparagową, smażymy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę i dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną bazylią i tymiankiem.
  3. Makaron dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy. Gotowe danie dekorujemy kawałkami parmezanu i świeżymi ziołami

Podobne przepisy

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Lazania z cukinią

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sos...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Spaghetti z pomidorami i szparagami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z pomidorami i szparagami

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!