Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745152.jpeg&w=3840&q=75)
Masz makaron? Masz zieloną fasolkę, bazylię i tymianek? Masz parmezan? Świetnie! Możemy przygotować bez problemu przepyszny obiad. Poznaj nasz wyjątkowy przepis na świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie.
1
0 / 0
Masz makaron? Masz zieloną fasolkę, bazylię i tymianek? Masz parmezan? Świetnie! Możemy przygotować bez problemu przepyszny obiad. Poznaj nasz wyjątkowy przepis na świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella świdry
500 g fasolka zielona
0.50 szt. cukinia
50 g parmezan
1 szt. śmietana
1 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. suszony tymianek
1 szczyp. suszona bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Cukinię kroimy w plastry, a czosnek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy cukinię. Dorzucamy czosnek i fasolkę szparagową, smażymy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę i dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem.
Makaron dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy. Gotowe danie dekorujemy kawałkami parmezanu i świeżymi ziołami