Świderki z warzywami Lubella z wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta
lubella
Szybki i pyszny obiad z makaronu i wędzonego łososia w towarzystwie warzyw i fety!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
590
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki i pyszny obiad z makaronu i wędzonego łososia w towarzystwie warzyw i fety!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella świderki z warzywami
1 pęcz. świeży szpinak
80 g łosoś wędzony
50 g masło
1 szt. cebula
1 łyżka feta
1 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron ugotować ale dente, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę, a następnie podlać winem. Po 2 minutach dodać szpinak.
Następnie wlać wodę pozostawioną z gotowania się makaronu i doprowadzić do wrzenia, a kolejno dodać makaron, łososia, masło i wymieszać.
Podawać na gorąco, z pokruszoną fetą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
590
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.