Świderki z warzywami Lubella z wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta

lubella
Świderki z warzywami Lubella z wędzonym łososiem, szpinakiem i serem feta

0

0 / 0

Szybki i pyszny obiad z makaronu i wędzonego łososia w towarzystwie warzyw i fety!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella świderki z warzywami

1 pęcz. świeży szpinak

80 g łosoś wędzony

50 g masło

1 szt. cebula

1 łyżka feta

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Makaron ugotować ale dente, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

2

Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę, a następnie podlać winem. Po 2 minutach dodać szpinak.

3

Następnie wlać wodę pozostawioną z gotowania się makaronu i doprowadzić do wrzenia, a kolejno dodać makaron, łososia, masło i wymieszać.

4

Podawać na gorąco, z pokruszoną fetą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły