Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
SEZAM
1 Łyżeczka
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
curry
40 Gramów
makaron świderki
1 Sztuka
Warzywa wedle uznania
0.5 Sztuki
brokuły
0.5 Sztuki
marchew
6 Sztuk
Młoda fasolka szparagowa
2 Sztuki
Bakłażan
0.5 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
pieczarki
3 Sztuki
migdały
1 Sztuka
Aromat cytrynowy
1 Łyżka
groszek zielony
1 Łyżka
kukurydza
1 Łyżka
cebula
2 Łyżki
rodzynki
1 Łyżka
Pestki dyni
1 Łyżka
jogurt naturalny
1 Łyżka
Przyprawa włoska
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
  2. Podgotować marchewkę. Na patelnię teflonową wrzucić wszystkie warzywa, podsmażać parę minut, aż będą miękkie. Smażyć najlepiej bez oleju. Wsypać przyprawy.
  3. Przygotować sos: do naczynka małego wlać jogurcik, sok z cytrynki i szczyptę cukru-lub miód. Wymieszać.
  4. Na talerze wyłożyć makaron, wyłożyć na niego warzywa, posypać bakaliami, polać sosem.
  5. Weź widelczyk i zajadaj. Smacznego!

Opis

To danie na obiad, dla odmiany od ciągle pożeranego makaronu z owocami. Podam ilość przybliżoną na jedną osobę, ale naprawdę nie warto się sugerować...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!