0

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
SEZAM
1 Łyżeczka
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
curry
40 Gramów
makaron świderki
1 Sztuka
Warzywa wedle uznania
0.5 Sztuki
brokuły
0.5 Sztuki
marchew
6 Sztuk
Młoda fasolka szparagowa
2 Sztuki
Bakłażan
0.5 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
pieczarki
3 Sztuki
migdały
1 Sztuka
Aromat cytrynowy
1 Łyżka
groszek zielony
1 Łyżka
kukurydza
1 Łyżka
cebula
2 Łyżki
rodzynki
1 Łyżka
pestki dyni
1 Łyżka
jogurt naturalny
1 Łyżka
Przyprawa włoska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu.
  2. Podgotować marchewkę. Na patelnię teflonową wrzucić wszystkie warzywa, podsmażać parę minut, aż będą miękkie. Smażyć najlepiej bez oleju. Wsypać przyprawy.
  3. Przygotować sos: do naczynka małego wlać jogurcik, sok z cytrynki i szczyptę cukru-lub miód. Wymieszać.
  4. Na talerze wyłożyć makaron, wyłożyć na niego warzywa, posypać bakaliami, polać sosem.
  5. Weź widelczyk i zajadaj. Smacznego!

Opis

To danie na obiad, dla odmiany od ciągle pożeranego makaronu z owocami. Podam ilość przybliżoną na jedną osobę, ale naprawdę nie warto się sugerować...

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!