Świderki z salami

tyna
Świderki z salami

1

0 / 0

Baza śmietanowa podpatrzona na forum. Nigdy wcześniej nie robiłam takich sosów, a tu się okazało, że są naprawdę łatwe i super smakują. Zdaje się, że nie można ich zepsuć, co jest dla mnie bardzo ważne;-)))

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. nać pietruszki

1 szt. makaron świderki

1 szt. śmietanka kremowa 30%

2 szt. ser pleśniowy

20 dag. salami

0.50 szkl. oliwki

Przygotowanie


1

Podgrzewam śmietankę kremówkę na patelni i rozpuszczam w niej ser pleśniowy.

2

Jak ser się rozpuści, to dodaję pokrojone w kawałki bardzo pieprzne salami i oliwki.

3

W sumie niespecjalnie muszę doprawiać, może odrobiną soli – jak już ktoś musi.

4

Podałam z natką pietruszki i z moim ulubionym makaronem – świderkami.

5

Mam nadzieję, że Wam też wyjdzie i będzie smakowało. Dziecinnie proste danie!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

908

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły