Świderki z salami
tyna
Baza śmietanowa podpatrzona na forum. Nigdy wcześniej nie robiłam takich sosów, a tu się okazało, że są naprawdę łatwe i super smakują. Zdaje się, że nie można ich zepsuć, co jest dla mnie bardzo ważne;-)))
Wartości odżywcze na porcję
Energia
908
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Baza śmietanowa podpatrzona na forum. Nigdy wcześniej nie robiłam takich sosów, a tu się okazało, że są naprawdę łatwe i super smakują. Zdaje się, że nie można ich zepsuć, co jest dla mnie bardzo ważne;-)))
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. nać pietruszki
1 szt. makaron świderki
1 szt. śmietanka kremowa 30%
2 szt. ser pleśniowy
20 dag. salami
0.50 szkl. oliwki
Przygotowanie
Podgrzewam śmietankę kremówkę na patelni i rozpuszczam w niej ser pleśniowy.
Jak ser się rozpuści, to dodaję pokrojone w kawałki bardzo pieprzne salami i oliwki.
W sumie niespecjalnie muszę doprawiać, może odrobiną soli – jak już ktoś musi.
Podałam z natką pietruszki i z moim ulubionym makaronem – świderkami.
Mam nadzieję, że Wam też wyjdzie i będzie smakowało. Dziecinnie proste danie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
908
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.