Świderki z prażonymi jabłkami

mariola85
Świderki z prażonymi jabłkami

0

0 / 0

Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella świdry

50 g rodzynki

50 g płatki migdałowe

5 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu

2

Umyte, obierane i pokrojone w kostkę jabłka podsmaż na suchej patelni dodaj do nich garść rodzynek lub żurawiny.

3

Nałóż do pucharków warstwami makaron, jabłka, makaron, jabłka, udekoruj płatkami migdałów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły