Świderki z prażonymi jabłkami
mariola85

Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron lubella świdry
50 g rodzynki
50 g płatki migdałowe
5 szt. jabłka
Przygotowanie
Kroki
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
Umyte, obierane i pokrojone w kostkę jabłka podsmaż na suchej patelni dodaj do nich garść rodzynek lub żurawiny.
Nałóż do pucharków warstwami makaron, jabłka, makaron, jabłka, udekoruj płatkami migdałów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.