Świderki z prażonymi jabłkami

mariola85
Świderki z prażonymi jabłkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella świdry

50 g rodzynki

50 g płatki migdałowe

5 szt. jabłka

Przygotowanie


Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu

Umyte, obierane i pokrojone w kostkę jabłka podsmaż na suchej patelni dodaj do nich garść rodzynek lub żurawiny.

Nałóż do pucharków warstwami makaron, jabłka, makaron, jabłka, udekoruj płatkami migdałów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

452

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły