Świderki z prażonymi jabłkami
mariola85
Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie idealne dla dzieci, może być podawane na ciepło i na zimno.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron lubella świdry
50 g rodzynki
50 g płatki migdałowe
5 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
2
Umyte, obierane i pokrojone w kostkę jabłka podsmaż na suchej patelni dodaj do nich garść rodzynek lub żurawiny.
3
Nałóż do pucharków warstwami makaron, jabłka, makaron, jabłka, udekoruj płatkami migdałów.