Świderki z miodem i orzechami
uwielbiampl
Miód i orzechy - połączenie tak genialnie, że aż palce lizać! Poznaj nasz przepis na pyszne danie ze świderkami, które nie powinno sprawić trudności nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Miód i orzechy - połączenie tak genialnie, że aż palce lizać! Poznaj nasz przepis na pyszne danie ze świderkami, które nie powinno sprawić trudności nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderki
100 g orzechy
80 g miód
1 szt. pomarańcza
1 szt. skórka z pomarańczy
Przygotowanie
Miód karmelizujemy na patelni, dodajemy orzechy i po ok. 3 min dolewamy soku z pomarańczy.
Po odparowaniu połowy płynu dodajemy makaron i energicznie mieszamy.
Potrawę układamy na talerzu.
Dekorujemy bitą śmietaną i skórką z pomarańczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.