Świderki z miodem i orzechami
uwielbiampl
Miód i orzechy - połączenie tak genialnie, że aż palce lizać! Poznaj nasz przepis na pyszne danie ze świderkami, które nie powinno sprawić trudności nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej. Smacznego!
1
0 / 0
Miód i orzechy - połączenie tak genialnie, że aż palce lizać! Poznaj nasz przepis na pyszne danie ze świderkami, które nie powinno sprawić trudności nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderki
100 g orzechy
80 g miód
1 szt. pomarańcza
1 szt. skórka z pomarańczy
Przygotowanie
Miód karmelizujemy na patelni, dodajemy orzechy i po ok. 3 min dolewamy soku z pomarańczy.
Po odparowaniu połowy płynu dodajemy makaron i energicznie mieszamy.
Potrawę układamy na talerzu.
Dekorujemy bitą śmietaną i skórką z pomarańczy.