Świderki z miodem i orzechami

uwielbiampl
Świderki z miodem i orzechami

1

0 / 0

Miód i orzechy - połączenie tak genialnie, że aż palce lizać! Poznaj nasz przepis na pyszne danie ze świderkami, które nie powinno sprawić trudności nawet początkującym adeptom sztuki kulinarnej. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świderki

100 g orzechy

80 g miód

1 szt. pomarańcza

1 szt. skórka z pomarańczy

Przygotowanie


1

Miód karmelizujemy na patelni, dodajemy orzechy i po ok. 3 min dolewamy soku z pomarańczy.

2

Po odparowaniu połowy płynu dodajemy makaron i energicznie mieszamy.

3

Potrawę układamy na talerzu.

4

Dekorujemy bitą śmietaną i skórką z pomarańczy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

592

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły