Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Korzystając z bogactwa warzyw i ich bardzo przystępnej ceny robię bardzo często obiady składające się głównie z tego, co wpadnie mi w oko na targu. Lubię rano pochodzić niespiesznie między straganami, popytać, czy warzywa pochodzą z działki właściciela kramiku, skąd bierze owoce i jak je przechowuje w zimie. Mam jedno upatrzone stanowisko, gdzie kupuję uparowane czerwone buraki, drugie ze świeżymi orzechami laskowymi i włoskimi. Czasami zachodzę na stronę z nabiałem i kupuję prawdziwy wiejski ser w gomółkach, świeżo zebraną śmietanę, mleko od krowy lub wiejską kurę. Na koniec idę do pani, która piecze chleb na zakwasie… Tym razem świeże warzywa w wersji z kurczakiem i świderkami.
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
pierś kurczaka
|
|
1 | Sztuka |
cukinia
|
|
2 | Sztuki |
Papryka kolorowa
|
|
1 | Sztuka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |