Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

lubella
Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

0

0 / 0

Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella świderki

200 g pierś z kurczaka

1 łyżecz. przyprawa do gyrosa

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka oliwa

6 łyżka pestki granatu

3 łyżka majonez

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. ogórek konserwowy

1 szt. cebula

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szczyp. sól, pieprz, cukier

Przygotowanie


1

Piersi pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie.

2

Ugotować makaron ale dente, odcedzić i wymieszać z kurczakiem i pestkami granatu.

3

Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać potrawę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

838

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły