Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977640516.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
0
0 / 0
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella świderki
200 g pierś z kurczaka
1 łyżecz. przyprawa do gyrosa
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka oliwa
6 łyżka pestki granatu
3 łyżka majonez
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. ogórek konserwowy
1 szt. cebula
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz, cukier
Przygotowanie
Piersi pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Ugotować makaron ale dente, odcedzić i wymieszać z kurczakiem i pestkami granatu.
Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać potrawę.