Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp
lubella
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
0
0 / 0
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella świderki
200 g pierś z kurczaka
1 łyżeczka przyprawa do gyrosa
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżka oliwa
6 łyżka pestki granatu
3 łyżka majonez
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. ogórek konserwowy
1 szt. cebula
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szcz. sól, pieprz, cukier
Przygotowanie
Piersi pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Ugotować makaron ale dente, odcedzić i wymieszać z kurczakiem i pestkami granatu.
Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać potrawę.