Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp
lubella
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
838
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella świderki
200 g pierś z kurczaka
1 łyżecz. przyprawa do gyrosa
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka oliwa
6 łyżka pestki granatu
3 łyżka majonez
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. ogórek konserwowy
1 szt. cebula
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz, cukier
Przygotowanie
Piersi pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Ugotować makaron ale dente, odcedzić i wymieszać z kurczakiem i pestkami granatu.
Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać potrawę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
838
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.