Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

lubella
Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

0

0 / 0

Makaron świderki z granatem w sosie tysiąca wysp to niezwykłe połączenie smaków i aromatów!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella świderki

200 g pierś z kurczaka

1 łyżeczka przyprawa do gyrosa

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżka oliwa

6 łyżka pestki granatu

3 łyżka majonez

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. ogórek konserwowy

1 szt. cebula

1 łyżeczka sok z cytryny

1 szcz. sól, pieprz, cukier

Przygotowanie


1

Piersi pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie.

2

Ugotować makaron ale dente, odcedzić i wymieszać z kurczakiem i pestkami granatu.

3

Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać potrawę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły