Świderki z indykiem, mozzarellą, pomidorkami i pesto

lubella
Świderki z indykiem, mozzarellą, pomidorkami i pesto

1

4.3 / 3

Makaron nie musi mieć skomplikowanego sosu, czy wyszukanych dodatków. Świderki z indykiem to prosty i sprawdzony przepis na obiad, a do tego bardzo smaczny. Dodaj do niego pomidorki, mozzarellę, zielone pesto i gotowe!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella świdry

200 g pierś z indyka

150 g mozarella w kulkach

100 g pomidorki koktajlowe

3 łyżka zielone pesto

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.

2

Pierś z indyka natrzyj olejem, zgrilluj na rozgrzanej patelni, a następnie pokrój w kostkę.

3

Ugotowany wymieszaj z odsączoną z zalewy mozzarellą i pomidorkami. Całość polej pesto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły