Świderki z indykiem, mozzarellą, pomidorkami i pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Świderki z indykiem, mozzarellą, pomidorkami i pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246664.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron nie musi mieć skomplikowanego sosu, czy wyszukanych dodatków. Świderki z indykiem to prosty i sprawdzony przepis na obiad, a do tego bardzo smaczny. Dodaj do niego pomidorki, mozzarellę, zielone pesto i gotowe!
1
4.3 / 3
Makaron nie musi mieć skomplikowanego sosu, czy wyszukanych dodatków. Świderki z indykiem to prosty i sprawdzony przepis na obiad, a do tego bardzo smaczny. Dodaj do niego pomidorki, mozzarellę, zielone pesto i gotowe!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella świdry
200 g pierś z indyka
150 g mozarella w kulkach
100 g pomidorki koktajlowe
3 łyżka zielone pesto
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.
Pierś z indyka natrzyj olejem, zgrilluj na rozgrzanej patelni, a następnie pokrój w kostkę.
Ugotowany wymieszaj z odsączoną z zalewy mozzarellą i pomidorkami. Całość polej pesto.