Świderki z indykiem, mozzarellą, pomidorkami i pesto
lubella
Makaron nie musi mieć skomplikowanego sosu, czy wyszukanych dodatków. Świderki z indykiem to prosty i sprawdzony przepis na obiad, a do tego bardzo smaczny. Dodaj do niego pomidorki, mozzarellę, zielone pesto i gotowe!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
837
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4.3 / 3
Makaron nie musi mieć skomplikowanego sosu, czy wyszukanych dodatków. Świderki z indykiem to prosty i sprawdzony przepis na obiad, a do tego bardzo smaczny. Dodaj do niego pomidorki, mozzarellę, zielone pesto i gotowe!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella świdry
200 g pierś z indyka
150 g mozarella w kulkach
100 g pomidorki koktajlowe
3 łyżka zielone pesto
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.
Pierś z indyka natrzyj olejem, zgrilluj na rozgrzanej patelni, a następnie pokrój w kostkę.
Ugotowany wymieszaj z odsączoną z zalewy mozzarellą i pomidorkami. Całość polej pesto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
837
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.