Świderki z gulaszem z podrobów
malg
Tanie danie obiadowe. Nie każdego zachęci nazwa, ale dla tych, co jadają mięso gulasz z podrobów jest smacznym rarytasem.
0
0 / 0
Tanie danie obiadowe. Nie każdego zachęci nazwa, ale dla tych, co jadają mięso gulasz z podrobów jest smacznym rarytasem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. cebula
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
3 łyżka śmietana 22%
0.50 szt. kostka mięsna
0.50 dek. żołądki drobiowe
Przygotowanie
Podroby myję dokładnie i kroję je na mniejsze kawałki. Krótko podsmażam na patelni na małej ilości oleju.
Do mięsa dodaję wodę i wrzucam połówkę kostki rosołowej, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuję podroby do miękkości.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażam na patelni na małej ilości oleju, następnie dodaję do podrobów.
Zagęszczam śmietaną, jeśli jest rzadkie, to łyżkę mąki rozrabiam w małej ilości wody i dolewam do sosu, żeby go zagęścić.
Gotuję chwilkę, doprawiam sos solą i pieprzem.
Podaję z makaronem i kiszonymi ogórkami.