Świderki z gulaszem z podrobów

malg
Świderki z gulaszem z podrobów

0

0 / 0

Tanie danie obiadowe. Nie każdego zachęci nazwa, ale dla tych, co jadają mięso gulasz z podrobów jest smacznym rarytasem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. cebula

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

3 łyżka śmietana 22%

0.50 szt. kostka mięsna

0.50 dag. żołądki drobiowe

Przygotowanie


1

Podroby myję dokładnie i kroję je na mniejsze kawałki. Krótko podsmażam na patelni na małej ilości oleju.

2

Do mięsa dodaję wodę i wrzucam połówkę kostki rosołowej, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuję podroby do miękkości.

3

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażam na patelni na małej ilości oleju, następnie dodaję do podrobów.

4

Zagęszczam śmietaną, jeśli jest rzadkie, to łyżkę mąki rozrabiam w małej ilości wody i dolewam do sosu, żeby go zagęścić.

5

Gotuję chwilkę, doprawiam sos solą i pieprzem.

6

Podaję z makaronem i kiszonymi ogórkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

59

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły