Świderki z fasolą, kukurydzą i papryką

lubella

Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella świderek 2 min
400 g czerwona fasola w puszce
170 g kukurydza konserwowa
1 szt. zielona papryka
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżecz. sok z limonki
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Fasolę i kukurydzę odsącz i przepłukuj wodą, a paprykę pokrój w kostkę. Przecier pomidorowy dopraw limonką, solą i pieprzem.
Makaron wymieszaj z warzywami i przygotowanym sosem, udekoruj kolendrą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.