1

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
Makaron Lubella świderki
700 Gramów
pomidor
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
bazylia
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek na brązowo (obrane ząbki), dodajemy łyżkę bazylii, pomidory i gotujemy na wolnym ogniu około 20 min. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i resztą bazylii.
  2. Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka z sosem i mieszając, chwilę podgrzewamy.
  3. Przekładamy do ogrzanej wazy i natychmiast podajemy.

Opis

Danie łatwe do wykonania, a jednocześnie urozmaica obiadowe menu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!