Świderki w sosie borowikowym
konkurs
0
0 / 0
Świderkowy makaron z sosem borowikowym to pyszna propozycja na danie z świeżymi grzybami.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
30 dek. makaron lubella świdry
1 szt. cebula
200 g borowiki
250 g serek mascarpone
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz cytrynowy
1 szcz. cukier
80 g masło
4 łyżka oliwa z oliwek
1 pęcz. zielona pietruszka
Przygotowanie
1
Makaron ugotować al dente.
2
Na patelni stopić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szczyptę cukru. Podsmażać ok. 7 minut.
3
Dodać pokrojone w kostkę borowiki i podsmażyć kolejne 7-10 minut.
4
Dodać serek mascarpone i podgrzewać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
5
Gdy sos będzie zbyt gęsty można dodać trochę przegotowanej wody. Przyprawić do smaku. Posypać pietruszką lub kolendrą.