Świderki

m7
Świderki

1

0 / 0

Bardzo dobre, lekkie i szybkie danie :-) polecam gorąco!!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

300 g makaron świderki

0.50 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. bakłażan

1 szt. ząbek czosnku

4 szt. pomidor

1.50 łyżka świeża bazylia

2 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Obieramy bakłażany i kroimy w drobną kostkę.

2

Wlewamy połowę oliwy na patelnię, podgrzewamy, dodajemy czosnek i bakłażany.

3

Smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

4

W tym czasie obieramy pomidory, wybieramy pestki i kroimy miąższ w kostkę.

5

Wlewamy resztę oliwy na patelnię i dodajemy pomidory.

6

Smażymy dalsze 5 min, dodajemy sól i bazylię.

7

W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente, odcedzamy.

8

Wykładamy makaron na patelnię i dokładnie mieszamy.

9

Posypujemy pieprzem, parmezanem i ponownie mieszamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły