Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Alternatywa dla świątecznego makowca, który nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również pięknie się prezentuje. Pulchne drożdżowe ciasto wzbogacone makiem, bakaliami i dżemem żurawinowym. Polecam!
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów |
drożdże
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
50 | Gramów |
cukier
|
|
150 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Sztuka |
Żółtko
|
|
400 | Gramów |
Mak mielony
|
|
50 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
1 | Garść |
żurawina suszona
|
|
3 | Łyżki |
Dżem żurawinowy
|
|
1 | Łyżeczka |
Skórka z pomarańczy
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |