Świateczny śledzik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Świateczny śledzik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973327858.jpeg&w=3840&q=75)
Najsmaczniejszy podczas wigilijnej kolacji ,a zrobiony samodzielnie jeszcze pyszniejszy.
0
0 / 0
Najsmaczniejszy podczas wigilijnej kolacji ,a zrobiony samodzielnie jeszcze pyszniejszy.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 mleko
8 szt. śledź matias
2 szt. cebula biała
0.50 l olej rzepakowy tłoczony na zimno
Przygotowanie
1
Śledzie moczymy przez 1 godzinę w mleku.
2
Cebule kroimy w krążki.
3
Na głębokim talerzu układamy warstwę cebuli ,następnie śledzie i zalewamy olejem.