0

Składniki

1 Kilogram
Ser twarogowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
margaryna zwykła
200 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę,żółtka,proszek do pieczenia,mąkę łączymy.
  2. Z podanych składników wyrabiamy ciasto.
  3. Wałkujemy, wykładamy do blaszki.
  4. Do sera dodajemy ubite białka i rodzynki, miksujemy.
  5. Ser wykładamy na placek.
  6. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Opis

Tradycyjne ciasto które robią moi rodzice.

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!