Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przedstawiamy oryginalny, niezwykle efektowny i jednocześnie prosty w wykonaniu przepis na bożonarodzeniowy deser. Nasz warstwowy przysmak bazuje na delikatnym cieście czekoladowym przekładanym puszystym kremem dyniowym i śmietanowym. Smaki w deserze idealnie się dopełniają, a w takim wielowarstwowym układzie smakują jeszcze lepiej! :)
SKŁADNIKI NA WARSTWĘ DYNIOWĄ: |
|||
230 | Gramów |
puree z dyni
|
|
1 | Opakowanie |
budyń waniliowy
|
|
400 | Mililitrów |
mleko
|
|
40 | Gramów |
cukier
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
50 | Gramów |
cukier puder
|
|
SKŁADNIKI NA WARSTWĘ CIASTA: |
|||
280 | Gramów | ||
![]() |
|||
40 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
80 | Gramów |
cukier puder
|
|
40 | Gramów |
przyprawa do piernika
|
|
1 | Łyżeczka |
Soda
|
|
3 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
250 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
SKŁADNIKI NA WARSTWĘ ŚMIETANOWĄ: |
|||
500 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
DO DEKORACJI: |
|||
7 | Sztuk |
pierniki
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |