Świąteczne zrazy schabowe
m7
Trochę inaczej, niż zwykle, wykonane zraziki - w sam raz na świąteczny rodzinny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Trochę inaczej, niż zwykle, wykonane zraziki - w sam raz na świąteczny rodzinny obiad.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
1 szczyp. pieprz
1 łyżka sól biała
2 łyżka olej słonecznikowy
5 dag. rodzynki
Przygotowanie
Schab umyć, pokroić na ok 1,5 cm plastry. Rozbić, jak na kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron.
na poszczególnych porcjach schabu ułożyć po 3 rodzynki i zwinąć w rulon. Ruloniki obwiązać nicią kuchenną.
na patelni rozgrzać olej. Smażyć zrazy z obu stron, podlewać co jakiś czas wodą. Dusić w ten sposób przez ok. 30 minut. Do sosu dodać kilka rodzynek i dusić przez kolejne 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.