Świąteczne zrazy schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Świąteczne zrazy schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F346-1702057492844.jpeg&w=3840&q=75)
Trochę inaczej, niż zwykle, wykonane zraziki - w sam raz na świąteczny rodzinny obiad.
0
0 / 0
Trochę inaczej, niż zwykle, wykonane zraziki - w sam raz na świąteczny rodzinny obiad.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
1 szczyp. pieprz
1 łyżka sól biała
2 łyżka olej słonecznikowy
5 dag. rodzynki
Przygotowanie
1
Schab umyć, pokroić na ok 1,5 cm plastry. Rozbić, jak na kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron.
2
na poszczególnych porcjach schabu ułożyć po 3 rodzynki i zwinąć w rulon. Ruloniki obwiązać nicią kuchenną.
3
na patelni rozgrzać olej. Smażyć zrazy z obu stron, podlewać co jakiś czas wodą. Dusić w ten sposób przez ok. 30 minut. Do sosu dodać kilka rodzynek i dusić przez kolejne 10 minut.