Świąteczne zrazy schabowe

m7
Świąteczne zrazy schabowe

0

0 / 0

Trochę inaczej, niż zwykle, wykonane zraziki - w sam raz na świąteczny rodzinny obiad.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szcz. pieprz

1 łyżka sól biała

2 łyżka olej słonecznikowy

5 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Schab umyć, pokroić na ok 1,5 cm plastry. Rozbić, jak na kotlety, posolić i popieprzyć z obu stron.

2

na poszczególnych porcjach schabu ułożyć po 3 rodzynki i zwinąć w rulon. Ruloniki obwiązać nicią kuchenną.

3

na patelni rozgrzać olej. Smażyć zrazy z obu stron, podlewać co jakiś czas wodą. Dusić w ten sposób przez ok. 30 minut. Do sosu dodać kilka rodzynek i dusić przez kolejne 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły