Świąteczne śledziki
MalgorzataKolska
0
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szt. płaty śledziowe
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka musztarda francuska
1 szkl. oliwa
2 łyżka miód
3 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 łyżeczka mielony cynamon
1 łyżeczka goździki
1 pęcz. posiekany koperek
1 łyżeczka kakao decomorreno
1 szcz. pieprz
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Śledzie moczymy nie całą godzinkę. Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
2
W miseczce przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.
3
Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko mieszamy.
4
Śledzie łączymy pozostałą marynatą. Odkładamy do lodówki. Podajemy tuż przed spożyciem. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Gorczyca
Mleko
Ryby