Świąteczne śledziki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MalgorzataKolska
![Świąteczne śledziki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973592152.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szt. płaty śledziowe
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka musztarda francuska
1 szkl. oliwa
2 łyżka miód
3 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 łyżecz. mielony cynamon
1 łyżecz. goździki
1 pęcz. posiekany koperek
1 łyżecz. kakao decomorreno
1 szczyp. pieprz
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Śledzie moczymy nie całą godzinkę. Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
2
W miseczce przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.
3
Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko mieszamy.
4
Śledzie łączymy pozostałą marynatą. Odkładamy do lodówki. Podajemy tuż przed spożyciem. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Gorczyca
Mleko
Ryby