Świąteczne śledziki

MalgorzataKolska
Świąteczne śledziki

0

0 / 0

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szt. płaty śledziowe

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka musztarda francuska

1 szkl. oliwa

2 łyżka miód

3 łyżka majonez dekoracyjny krakus

1 łyżecz. mielony cynamon

1 łyżecz. goździki

1 pęcz. posiekany koperek

1 łyżecz. kakao decomorreno

1 szczyp. pieprz

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Śledzie moczymy nie całą godzinkę. Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki.

2

W miseczce przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.

3

Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko mieszamy.

4

Śledzie łączymy pozostałą marynatą. Odkładamy do lodówki. Podajemy tuż przed spożyciem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

732

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gorczyca

Mleko

Ryby

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły