Świąteczne śledziki
MalgorzataKolska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
732
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szt. płaty śledziowe
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka musztarda francuska
1 szkl. oliwa
2 łyżka miód
3 łyżka majonez dekoracyjny krakus
1 łyżecz. mielony cynamon
1 łyżecz. goździki
1 pęcz. posiekany koperek
1 łyżecz. kakao decomorreno
1 szczyp. pieprz
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Śledzie moczymy nie całą godzinkę. Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
W miseczce przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.
Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko mieszamy.
Śledzie łączymy pozostałą marynatą. Odkładamy do lodówki. Podajemy tuż przed spożyciem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
732
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gorczyca
Mleko
Ryby