Świąteczne śledziki

MalgorzataKolska
Świąteczne śledziki

0

0 / 0

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szt. płaty śledziowe

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka musztarda francuska

1 szkl. oliwa

2 łyżka miód

3 łyżka majonez dekoracyjny krakus

1 łyżeczka mielony cynamon

1 łyżeczka goździki

1 pęcz. posiekany koperek

1 łyżeczka kakao decomorreno

1 szcz. pieprz

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Śledzie moczymy nie całą godzinkę. Namoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki.

2

W miseczce przygotowujemy sos. Czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy.

3

Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko mieszamy.

4

Śledzie łączymy pozostałą marynatą. Odkładamy do lodówki. Podajemy tuż przed spożyciem. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Gorczyca

Mleko

Ryby

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły