0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
miód
1 Łyżka
przyprawa do piernika
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masła, miód i cukier roztapiamy w rondlu.
  2. Masę studzimy i wlewamy do miski.
  3. Mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, dodajemy razem z jajkiem do masy miodowej.
  4. Zagniatamy ciasto i pozostawiamy pod przykryciem na 1 godziny.
  5. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubość 0,5 cm i foremkami w różnych kształtach wycinamy pierniczki.
  6. Pierniczki układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy 15-20 minut w rozgrzanym do 180 C stopni.

Opis

Pierniczki dla Mikołaja;-))

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!