Świąteczne pierniczki

m7
Świąteczne pierniczki

2

0 / 0

Miękkie, pyszne pierniczki, najlepsze polane czekoladą. Stanowią piękną świąteczną dekorację, jak również doskonale smakują.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


60 porcji

Składniki

2 łyżeczka soda oczyszczona

100 g masło

4 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. miód

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. przyprawa do piernika

Przygotowanie


1

Masło i miód roztopić w rondelku.

2

Z pozostałych składników i roztopionego miodu i masła wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki.

3

Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na placek, wykrawać foremkami dowolne kształty.

4

Piec w temperaturze 170-180*C przez ok. 8-10 minut.

5

Po ostudzeniu dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową lub lukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły