2

Składniki

2 Łyżeczki
soda oczyszczona
100 Gramów
masło
4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
miód
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło i miód roztopić w rondelku.
  2. Z pozostałych składników i roztopionego miodu i masła wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki.
  3. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na placek, wykrawać foremkami dowolne kształty.
  4. Piec w temperaturze 170-180*C przez ok. 8-10 minut.
  5. Po ostudzeniu dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową lub lukrem.

Opis

Miękkie, pyszne pierniczki, najlepsze polane czekoladą. Stanowią piękną świąteczną dekorację, jak również doskonale smakują.

Podobne przepisy

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Średni Do 2 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Pierniczki z powidłami

Średni Do 1,5 godz.

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz.

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!