Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

decomorreno
Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

0

5 / 1

Kakaowe trufle jaglane w wersji świątecznej. Łatwe, szybkie i mocno aromatyczne. Wystarczy parę składników aby stworzyć idealny pomysł na przekąskę do pracy, a nawet pyszny, zdrowy prezent.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

4 łyżka kakao decomorreno

200 g kasza jaglana

400 mleko kokosowe

2 łyżka miód

3 łyżka krem kokosowy

200 g wiórki kokosowe

1 szt. pomarańcza

Przygotowanie


1

Przelej kaszę jaglaną pod bieżącą wodą.

2

Do garnka wlej mleko kokosowe, dodaj kaszę oraz miód. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

3

Pomarańczę umyj, przelej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.

4

Dodaj sok do gorącej kaszy, wymieszaj i odstaw aż wystygnie.

5

Do ostudzonej kaszy krem kokosowy i zbeldnuj. Podziel masę na pół.

6

Do jednej części dodaj 2 łyżki kakao oraz startą skórkę z pomarańczy. Do drugiej dodaj pokrojoną żurawinę. Formuj kulki.

7

Kakaowe obtocz w mące kokosowej, a z żurawiną w kakao.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły