Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową
decomorreno
Kakaowe trufle jaglane w wersji świątecznej. Łatwe, szybkie i mocno aromatyczne. Wystarczy parę składników aby stworzyć idealny pomysł na przekąskę do pracy, a nawet pyszny, zdrowy prezent.
0
5 / 1
Kakaowe trufle jaglane w wersji świątecznej. Łatwe, szybkie i mocno aromatyczne. Wystarczy parę składników aby stworzyć idealny pomysł na przekąskę do pracy, a nawet pyszny, zdrowy prezent.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
4 łyżka kakao decomorreno
200 g kasza jaglana
400 mleko kokosowe
2 łyżka miód
3 łyżka krem kokosowy
200 g wiórki kokosowe
1 szt. pomarańcza
Przygotowanie
Przelej kaszę jaglaną pod bieżącą wodą.
Do garnka wlej mleko kokosowe, dodaj kaszę oraz miód. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.
Pomarańczę umyj, przelej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Dodaj sok do gorącej kaszy, wymieszaj i odstaw aż wystygnie.
Do ostudzonej kaszy krem kokosowy i zbeldnuj. Podziel masę na pół.
Do jednej części dodaj 2 łyżki kakao oraz startą skórkę z pomarańczy. Do drugiej dodaj pokrojoną żurawinę. Formuj kulki.
Kakaowe obtocz w mące kokosowej, a z żurawiną w kakao.