Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Oto przepis na czekoladowe szyszki, idealne podczas imprezy czy spotkania świątecznego. Jeśli chcesz zachwycić gości to jest przepis dla Ciebie ponieważ szyszki wyglądają niesamowicie realistycznie. To również opcja dla tych, którzy uwielbiają wszystko co czekoladowe oraz mają w lodówkach i szafkach składniki, które zostały im, a mają ochotę na coś słodkiego. Czekoladowe szyszki są idealnym przepisem na niewykorzystane cukiernicze resztki. Przepis który prezentuję jest oryginalny, ale można go modyfikować jak się chce. Większa czy mniejsza ilość? Nie ma problemu. Nie masz kajmaku? Możesz go pominąć i dodać więcej masła orzechowego. I odwrotnie z masłem orzechowym. Szyszki to również idealna opcja na niewykorzystane orzechy z innego ciasta (laskowy, włoski, arachid) czy skórkę pomarańczową. Cokolwiek masz w szafce i chcesz to wykorzystać, by się nie zmarnowało to jest idealny przepis. Przygotowanie szyszek to również dobra zabawa dla całej rodziny!
2 | Szklanki | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
150 | Gramów |
Czekolada deserowa
|
|
100 | Gramów |
masa kajmakowa
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
50 | Gramów |
Masło orzechowe
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |