Świąteczne ciasteczka migdałowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Świąteczne ciasteczka migdałowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563202.jpeg&w=3840&q=75)
Świąteczne ciasteczka migdałowe, które można powiesić na choince lub zjeść do kawy. Są pyszne, kruche, idealne.
1
0 / 0
Świąteczne ciasteczka migdałowe, które można powiesić na choince lub zjeść do kawy. Są pyszne, kruche, idealne.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
45 porcji
Składniki
50 g płatki migdałowe
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. żółtko
0.50 szt. sok z cytryny
1 szt. polewa do dekoracji
5 łyżka cukier puder
15 dag. margaryna
Przygotowanie
1
Przesianą mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe. Zagnieść ciasto. Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać ciastka różnego kształtu. Piec na jasno złoty kolor ok. 15 minut. Udekorować polewą.