Świąteczne ciasteczka migdałowe

m7
Świąteczne ciasteczka migdałowe

1

0 / 0

Świąteczne ciasteczka migdałowe, które można powiesić na choince lub zjeść do kawy. Są pyszne, kruche, idealne.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


45 porcji

Składniki

50 g płatki migdałowe

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. żółtko

0.50 szt. sok z cytryny

1 szt. polewa do dekoracji

5 łyżka cukier puder

15 dag. margaryna

Przygotowanie


1

Przesianą mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe. Zagnieść ciasto. Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać ciastka różnego kształtu. Piec na jasno złoty kolor ok. 15 minut. Udekorować polewą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły