Świąteczne ciasteczka migdałowe
m7
Świąteczne ciasteczka migdałowe, które można powiesić na choince lub zjeść do kawy. Są pyszne, kruche, idealne.
1
0 / 0
Świąteczne ciasteczka migdałowe, które można powiesić na choince lub zjeść do kawy. Są pyszne, kruche, idealne.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
45 porcji
Składniki
50 g płatki migdałowe
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. żółtko
0.50 szt. sok z cytryny
1 szt. polewa do dekoracji
5 łyżka cukier puder
15 dek. margaryna
Przygotowanie
1
Przesianą mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe. Zagnieść ciasto. Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać ciastka różnego kształtu. Piec na jasno złoty kolor ok. 15 minut. Udekorować polewą.