Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

AleksandraMadzik
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

0

0 / 0

Świąteczne brownie z cynamonem, kardamonem oraz powidłami śliwkowymi. Alternatywa dla pierniczków i możliwość zdobienia z dziećmi!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.80 szkl. olej kokosowy

0.50 szkl. kakao decomorreno

3 szt. jaja l

270 g cukier drobny

100 g mąka lubella puszysta luksusowa

30 g mąka kokosowa

1 szcz. sól

1 szcz. kardamon

1 szcz. cynamon

3 łyżka powidła śliwkowe łowicz

1 szt. lubella paluszki natures zakręcone z solą morską

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Blaszkę 21 x 26 cm wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.

2

Na małym ogniu podgrzej olej kokosowy razem z kakao, kardamonem i cynamonem. Gdy będzie gotowe to zdejmij z ognia.

3

W osobnej misce roztrzep jajka z cukrem na gładką masę. Dodaj powidła śliwkowe, podgrzane kakao i dokładnie wymieszaj.

4

Dodaj mąkę i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Wyłóż do przygotowanej blaszki. Piecz około 30-35 minut w zależności od wielkości blaszki. Jeśli większa to pieczemy krócej.

5

Kiedy ciasto ostygnie można udekorować polewą z kakao lub śliwkami suszonymi. W propozycji świątecznej można wyciąć choinki, zrobić lukier, a za nóżkę posłużyć mogą paluszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły