Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin

AgataSmichurska
Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin

0

0 / 0

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet rybny

4 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. seler

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. por

1 szcz. sól, pieprz

2 szcz. papryka słodka

1 szcz. bułka tarta

1 szt. jajko kurze całe

Przygotowanie


1

Filety rybne obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej doprawionej solą i pieprzem. Ryby smażymy na dowolnym oleju.

2

Marchew, pietruszkę oraz seler ścieramy na tarce na grubym oczku, a cebulę i por drobno siekamy. Wszystkie warzywa poza cebulą wrzucamy na patelnię i podlane wodą smażymy. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy cebule i pozostawiając na gazie dodajemy słodka paprykę, sól, pieprz oraz ketchup kotlin łagodny. Cały czas mieszamy, uzyskując gęsta konsystencje warzyw.

3

Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy część warzyw, wykładamy rybę i tak przekładamy na zmianę. Danie idealne, by podawać na ciepło, ale jako zimna przekąska również smakuje znakomicie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły