Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
AgataSmichurska
![Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986859190.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. filet rybny
4 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. seler
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. por
1 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. bułka tarta
1 szt. jajko kurze całe
Przygotowanie
Filety rybne obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej doprawionej solą i pieprzem. Ryby smażymy na dowolnym oleju.
Marchew, pietruszkę oraz seler ścieramy na tarce na grubym oczku, a cebulę i por drobno siekamy. Wszystkie warzywa poza cebulą wrzucamy na patelnię i podlane wodą smażymy. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy cebule i pozostawiając na gazie dodajemy słodka paprykę, sól, pieprz oraz ketchup kotlin łagodny. Cały czas mieszamy, uzyskując gęsta konsystencje warzyw.
Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy część warzyw, wykładamy rybę i tak przekładamy na zmianę. Danie idealne, by podawać na ciepło, ale jako zimna przekąska również smakuje znakomicie.