Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin

AgataSmichurska
Świąteczna ryba po grecku z ketchupem Kotlin

0

0 / 0

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet rybny

4 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. seler

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. por

1 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. bułka tarta

1 szt. jajko kurze całe

Przygotowanie


1

Filety rybne obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej doprawionej solą i pieprzem. Ryby smażymy na dowolnym oleju.

2

Marchew, pietruszkę oraz seler ścieramy na tarce na grubym oczku, a cebulę i por drobno siekamy. Wszystkie warzywa poza cebulą wrzucamy na patelnię i podlane wodą smażymy. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy cebule i pozostawiając na gazie dodajemy słodka paprykę, sól, pieprz oraz ketchup kotlin łagodny. Cały czas mieszamy, uzyskując gęsta konsystencje warzyw.

3

Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy część warzyw, wykładamy rybę i tak przekładamy na zmianę. Danie idealne, by podawać na ciepło, ale jako zimna przekąska również smakuje znakomicie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły