Świąteczna kiełbasa czekoladowa

Olhashkelebey
Świąteczna kiełbasa czekoladowa

0

0 / 0

Ten deser dostał swoją nazwę ze względu na podobieństwo do prawdziwej kiełbasy Serwelat, szczególnie w dziale. W święta na pewno na moim stole nie może zabraknąć tego deseru. Jeżeli Ty też chcesz zaskoczyć swoich bliskich niezwykłym świątecznym deserem, to spróbuj koniecznie tego przepisu. Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

600 g herbatniki

200 g masło

4 łyżka mleko

1 szt. jajko

4 łyżka kakao decomorreno

200 g cukier

Przygotowanie


1

Herbatniki połamać na małe kawałki.

2

Masło roztopić w garnku. Dodać mleko, cukier i kakao. Ugotować do gładkiej konsystencji szybko mieszając.

3

Ochłodzić. Dodać jajko i wymieszać.

4

Wylać do herbatników i wymieszać.

5

Podzielić na pół. Wylać do worków w kształcie kiełbasy i włożyć do lodówki na noc. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

633

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły