Świąteczna kiełbasa czekoladowa
Olhashkelebey
Ten deser dostał swoją nazwę ze względu na podobieństwo do prawdziwej kiełbasy Serwelat, szczególnie w dziale. W święta na pewno na moim stole nie może zabraknąć tego deseru. Jeżeli Ty też chcesz zaskoczyć swoich bliskich niezwykłym świątecznym deserem, to spróbuj koniecznie tego przepisu. Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu!
0
0 / 0
Ten deser dostał swoją nazwę ze względu na podobieństwo do prawdziwej kiełbasy Serwelat, szczególnie w dziale. W święta na pewno na moim stole nie może zabraknąć tego deseru. Jeżeli Ty też chcesz zaskoczyć swoich bliskich niezwykłym świątecznym deserem, to spróbuj koniecznie tego przepisu. Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
600 g herbatniki
200 g masło
4 łyżka mleko
1 szt. jajko
4 łyżka kakao decomorreno
200 g cukier
Przygotowanie
Herbatniki połamać na małe kawałki.
Masło roztopić w garnku. Dodać mleko, cukier i kakao. Ugotować do gładkiej konsystencji szybko mieszając.
Ochłodzić. Dodać jajko i wymieszać.
Wylać do herbatników i wymieszać.
Podzielić na pół. Wylać do worków w kształcie kiełbasy i włożyć do lodówki na noc. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza
Jajka