Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Obłędnie pachnące pomarańczami i rumem słodkie drożdżowe ciasto. Inspirowane włoską Panettone, która jest za bardzo skomplikowana jak na warunki domowe. Ta jest prosta w wykonaniu, równie smaczna, a w dodatku nie zmarnują się rodzynki i skórka kandyzowana użyta do serniczka.
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
masło
|
|
150 | Gramów |
cukier
|
|
5 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
14 | Gramów |
Drożdże instant
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
ekstrakt waniliowy
|
|
50 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
200 | Gramów |
rodzynki
|
|
100 | Gramów |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
50 | Mililitrów |
rum
|
|
200 | Dekagramów |
migdały
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |