Surówka z włoskiej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z włoskiej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F210-1702057485768.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy jest sezon na włoską kapustę niech na Twoim stole zagości ta surówka. Pyszna i zdrowa.
0
0 / 0
Gdy jest sezon na włoską kapustę niech na Twoim stole zagości ta surówka. Pyszna i zdrowa.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
2 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. seler
1 szt. cebula
5 łyżka olej
2 łyżka cukier
2 łyżka ocet
0.50 szt. kapusta włoska
Przygotowanie
1
Kapustę oczyścić, poszatkować.
2
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
3
Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
4
Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku.
5
Wymieszać i odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.