0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
0.3 Łyżeczki
pieprz
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
seler
1 Sztuka
cebula
5 Łyżek
olej
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
ocet
0.5 Sztuki
Kapusta włoska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować.
  2. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
  3. Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  4. Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku.
  5. Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Opis

Gdy jest sezon na włoską kapustę często gości na moim stole.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!