Surówka z włoskiej kapusty

m7

Gdy jest sezon na włoską kapustę niech na Twoim stole zagości ta surówka. Pyszna i zdrowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
277
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gdy jest sezon na włoską kapustę niech na Twoim stole zagości ta surówka. Pyszna i zdrowa.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
2 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. seler
1 szt. cebula
5 łyżka olej
2 łyżka cukier
2 łyżka ocet
0.50 szt. kapusta włoska
Przygotowanie
Kapustę oczyścić, poszatkować.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku.
Wymieszać i odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
277
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.