Surówka z włoskiej kapusty

m7
Surówka z włoskiej kapusty

0

0 / 0

Gdy jest sezon na włoską kapustę niech na Twoim stole zagości ta surówka. Pyszna i zdrowa.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól

0.30 łyżeczka pieprz

2 szt. marchew

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. seler

1 szt. cebula

5 łyżka olej

2 łyżka cukier

2 łyżka ocet

0.50 szt. kapusta włoska

Przygotowanie


1

Kapustę oczyścić, poszatkować.

2

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce.

3

Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

4

Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku.

5

Wymieszać i odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły