Surówka z selera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z selera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10126-1702058176690.jpeg&w=3840&q=75)
surówka do obiadu
0
0 / 0
surówka do obiadu
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier
3 szkl. woda
1 szt. seler
2 szt. jabłka
3 łyżka sok z cytryny
7 łyżka majonez
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
1
Selera obieramy. Do wody dodajemy sok z cytryny i ścieramy do tego selera. Ja wlałam wodę do miski robota w którym ścierałam selera na grubych oczkach tarczy do jarzyn.
2
Pozostawiamy tak selera w wodzie na 5 minut, następnie odciskamy z wody, lekko solimy zostawiamy na 5 minut, następnie dodajemy rodzynki, cukier, starte jabłka, majonez (ilość majonezu uzależniona jest od wielkości selera) i dokładnie mieszamy.
3
Odstawiamy surówkę na około 30 minut by się "przegryzła".