Surówka z selera
m7
surówka do obiadu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
416
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
surówka do obiadu
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier
3 szkl. woda
1 szt. seler
2 szt. jabłka
3 łyżka sok z cytryny
7 łyżka majonez
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
Selera obieramy. Do wody dodajemy sok z cytryny i ścieramy do tego selera. Ja wlałam wodę do miski robota w którym ścierałam selera na grubych oczkach tarczy do jarzyn.
Pozostawiamy tak selera w wodzie na 5 minut, następnie odciskamy z wody, lekko solimy zostawiamy na 5 minut, następnie dodajemy rodzynki, cukier, starte jabłka, majonez (ilość majonezu uzależniona jest od wielkości selera) i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy surówkę na około 30 minut by się "przegryzła".
Wartości odżywcze na porcję
Energia
416
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.